Sun. Jun 20, 2021
ћирилица /latinica

Za pet godina osnovano 45 novih vrtića

Izvor: Srna

U Republici Srpskoj u posljednjih pet godina osnovano je 45 novih predškolskih ustanova u javnom i privatnom sektoru, čime je povećan i procenat obuhvata djece koja ih pohađaju.

Pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje Nataša Cvijanović rekla je da su u javnom sektoru osnovane dvije nove predškolske ustanove u Istočnom Novom Sarajevu i Ribniku, 22 ustanove u javnom sektoru proširile su kapacitete, odnosno 17 je novih organizacionih jedinica.

Ona je dodala da su izgrađeni, odnosno adaptirani objekti u kojima dosad nisu bile predškolske ustanove i to u opštinama Petrovo, Han Pijesak, Stanari i Donji Žabar.

Cvijanovićeva je za “Nezavisne novine” rekla da je u privatnom sektoru, od 2016. godine do danas, osnovano 30 novih predškolskih ustanova i 10 novih organizacionih jedinica.

Ministarstvo je podržalo inicijative opština za izgradnju novih prostora predškolskih ustanova, a Vlada Republike Srpske izdvojila je 1.897.000 KM, predsjednik Republike Srpske 4.197.967 KM, a iz donacija Srbije izdvojen je iznos od 5.608.982 KM za izgradnju novih ili adaptaciju postojećih objekata predškolskih ustanova, pišu “Nezavisne”.


Filter 2019