Wed. Jun 16, 2021
ћирилица /латиница

Затворене Спасовданске свечаности (ФОТО)

Извор: Срна/Филтер

Отварањем изложбе фотографија “ИНСпирација” и концертом Kултурно-умјетничког друштва “Славија” на Тргу Републике Србије, вечерас су у Источном Сарајеву окончане Спасовданске свечаности.

Замјеник начелника општине Источно Ново Сарајево Александар Kостовић је, уручујући награду побједнику фото-конкурса Дајани Икановић, истакао да је општинској администрацији било битно да се кроз “ИНСпирацију” види на који начин суграђани гледају на Источно Сарајево.

“Било нам је битно да што више људи, без обзира на узраст и интересовања, покажу како виде наш град. Овај конкурс је остварио своју намјену, показавши разноликост града од урбаног дијела до предивних пејзажа по рубним дијеловима општине”, рекао је Kостовић.

Предсједник стручног жирија Рајко Паштар изразио је задовољство што је на фото-конкурс “ИНСпирација” стигло 40 радова, поред чињенице да је вријеме пријаве било врло кратко.

“У избору је превладао став да фотографија треба да прикаже наш град Источно Сарајево. Првонаграђени рад лијепо приказује наше стање, изглед града. Драго нам је да се млади нараштај труди да у најбољем свјетлу прикаже наш град”, рекао је Паштар и изразио наду да ће конкурс бити одржан и идуће године.

Побједник фото-конкурса “ИНСпирација” Дајана Икановић рекла је да је инспирацију за фотографију нашла у чињеници да Источно Ново Сарајево за њу представља синоним за новоградњу.

“Инспирација за пријаву на конкурс је, наравно, била љубав према фотографији”, рекла је Икановићева.

Kонцертом Kултурно-умјетничко друштво “Славија” на Тргу Републике Србије званично су затворене овогодишње Спасовданске свечаности.

Filter 2019