Thu. Jun 17, 2021
ћирилица /latinica

Dušan Gluhović učenik generacije OŠ “Mokro”

Autor: FILTER/D.L.

U OŠ „Mokro“ upriličena je svečanost povodom završetka školovanja 30 učenika. Među njima su se izdvojili i oni sa svim odličnim ocjenama kao i sa zapaženim rezultatima na takmičenjama.

Najbolji među njima su Maja Zarić, vukovac, i  Dušan Gluhović, vukovac i  učenik generacije.

Direktor OŠ „Mokro“ Radmila Veselinović istakla je da je ovo jedna od generacija maturanata koja je dostojanstveno prošla kroz osnovno školovanje.

„Sa ponosom ispraćamo ovu generaciju maturanata koji su sazreli i prošli kroz školu dostojanstveno. Izdvojila su se dva vukovca,  Dušan Gluhović i Maja Zarić. Dušan Gluhović je poznati matematičar i šire od naše opštine i regije”, naglasila je Veselinovićeva.


 
Dušan Gluhović, učenik generacije OŠ „Mokro“, vukovac i dobitnik brojnih nagrada iz oblasti matematike i fizike, zahvalio je nastavnicima koji su uložili trud i izuzetan napor na njegovom putu ka uspjehu. 

„Koliko sam za uspjehe zaslužan ja, toliko su zaslužni i moji nastavnici. Posebno se zahvaljujem mojoj nastavnici Gordani Miletić, koja je ulagala ogroman trud i izuzetan napor da vježba sa mnom, kako bih ostvario ovakav uspjeh. Bilo je naporno, ali se isplatilo“, rekao je Gluhović.

On je dodao da će školovanje nastaviti u Srednjoškolskom centru „Pale“ smjer Gimnazija, a nakon toga će upisati Elektrotehnički fakultet u Istočnom Sarajevu.


Načelnik opštine Pale Boško Jugović čestitao je maturantima na završenom osnovnom obrazovanju.

„Ovom prilikom čestitam vukovcima, a posebno učeniku generacije Dušanu Vukoviću, koji je ovu titulu ponio zasluženo i mislim da opština ima razloga da bude ponosna. Njegov uspjeh je za svaku pohvalu a to pokazuje da su i nastavnici dobro odradili posao, od učitelja do nastavnika i direktora. Nadam se da će ubuduće imati i više učenika i postizati rezultate vrijedne pažnje“, istakao je Jugović.
 
 U prostorijama OŠ „Srbija“ večeras će biti upriličena maturska svečanost za maturante OŠ „Srbija“ i OŠ „Mokro“. 

Filter 2019