Sun. Jun 20, 2021
ћирилица /латиница

Душан Глуховић ученик генерације ОШ “Мокро”

Аутор: ФИЛТЕР/Д.Л.

У ОШ „Мокро“ уприличена је свечаност поводом завршетка школовања 30 ученика. Међу њима су се издвојили и они са свим одличним оцјенама као и са запаженим резултатима на такмичењама.

Најбољи међу њима су Маја Зарић, вуковац, и  Душан Глуховић, вуковац и  ученик генерације.

Директор ОШ „Мокро“ Радмила Веселиновић истакла је да је ово једна од генерација матураната која је достојанствено прошла кроз основно школовање.

„Са поносом испраћамо ову генерацију матураната који су сазрели и прошли кроз школу достојанствено. Издвојила су се два вуковца,  Душан Глуховић и Маја Зарић. Душан Глуховић је познати математичар и шире од наше општине и регије”, нагласила је Веселиновићева.


 
Душан Глуховић, ученик генерације ОШ „Мокро“, вуковац и добитник бројних награда из области математике и физике, захвалио је наставницима који су уложили труд и изузетан напор на његовом путу ка успјеху. 

„Колико сам за успјехе заслужан ја, толико су заслужни и моји наставници. Посебно се захваљујем мојој наставници Гордани Милетић, која је улагала огроман труд и изузетан напор да вјежба са мном, како бих остварио овакав успјех. Било је напорно, али се исплатило“, рекао је Глуховић.

Он је додао да ће школовање наставити у Средњошколском центру „Пале“ смјер Гимназија, а након тога ће уписати Електротехнички факултет у Источном Сарајеву.


Начелник општине Пале Бошко Југовић честитао је матурантима на завршеном основном образовању.

„Овом приликом честитам вуковцима, а посебно ученику генерације Душану Вуковићу, који је ову титулу понио заслужено и мислим да општина има разлога да буде поносна. Његов успјех је за сваку похвалу а то показује да су и наставници добро одрадили посао, од учитеља до наставника и директора. Надам се да ће убудуће имати и више ученика и постизати резултате вриједне пажње“, истакао је Југовић.
 
 У просторијама ОШ „Србија“ вечерас ће бити уприличена матурска свечаност за матуранте ОШ „Србија“ и ОШ „Мокро“. 

Filter 2019