Fri. Jun 18, 2021
ћирилица /latinica

Dragana Stanišić i Nikola Pandurević učenici generacije SŠC “Pale”

Autor: FILTER/D.L.

U Srednjoškolskom centru „Pale“ danas su uručene Vukove diplome i nagrade učenicima generacije u trogodišnjem i četvorogodišnjem obrazovanju.
 
Učenici generacije za 2020/2021. godinu su Dragana Stanišić i Nikola Pandurević, dok je Vukovu diplomu dobilo šest učenika SŠC „Pale“.  

Direktor Srednjoškolskog centra Pale Siniša Rulj, rekao je da su maturanti svojim ponašanjem i učenjem pokazali da su spremni da krenu u ozbiljan život.
 
„Oni su pokazali da su dobri, najbolji među svojom generacijom i sugurno da nije bilo jednostavno biti odličan sve četiri godine i imati sve petice. Njihov rad treba pratiti i ubuduće jer su to učenici koji su vrijedni, pametni, marljivi. Obratiti pažnju i vidjeti ako je moguće i neku stipendiju uključiti, da im se u svakom slučaju pomogne, jer nemamo puno takvih“, istakao je Rulj.  
 
Dragana Stanišić, učenik generacije četvrtog stepena Gimnazije opšti smjer, istakla je da je uložila mnogo truda i rada kako bi postigla ovaj uspjeh.

„Za postizanje  ovakvog uspjeha, ključ je da se redovno uči, da se redovno radi, dobra organizacija vremena je možda nešto što je najviše potrebno svim učenicima. Poručila bih  svima da upišpu bilo koji smjer u SŠC Pale, naravno, Gimnaziju kao moj omiljeni smjer koji daje jedno potpuno obrazovanje. Željela bih da im poručim da se rud i trad  isplate i da to uvijek neko cijeni“, dodala je Stanišićeva.

Đak generacije trećeg stepena Nikola Pandurević, zanimanje kuvar, zahvalio se profesorima i direktoru škole na podršci, te je dodao da planira završiti i četvrti stepen školovanja nakon čega će upisati fakultet Gastronomije.
 
„Mnogo sam ponosan na sebe što sam učenik generacije jer sam se mnogo trudio i nije bilo lagano. Zahvalio bih se svim profesorima i direktoru škole na podršci. Profesori su mi izlazili u susret, bio sam vrijedan i dobar učenik i to mi se isplatilo”, rekao je Pandurević.

Načelnik opštine Pale, Boško Jugović čestitao je srednjoškolcima na završenom srednjem obrazovanju, te im poželio mnogo sreće i uspjeha.  On je dodao da je u budućnosti neophodno određivanje upisne politike kako bi se budućim generacijama obezbijedilo obučavanje na smjerovima u oblastima u kojima je najlakše doći do zaposlenja.
 
„Ono što sam zaključio u razgovoru i sa direktorom i sa nastavnim osobljem je činjenica da se broj maturanata poklapa sa brojem upisanih osnovaca, što znači da većina svršenih osnovaca nastavak školovanja obavlja ovdje u SŠC „Pale“ i to je afirmativno za nas kao za lokalnu zajednicu“, rekao je Jugović.
 
Srednjoškolski centar „Pale“ ove godine ispratio je 170 maturanata, od kojih se njih šestoro izdvojilo odličnim uspjehom u toku obrazovanja, zbog čega su nagrađeni posebnim priznanjem – Vukovom diplomom.

Filter 2019