Wed. Jun 16, 2021
ћирилица /латиница

Драгана Станишић и Никола Пандуревић ученици генерације СШЦ “Пале”

Аутор: ФИЛТЕР/Д.Л.

У Средњошколском центру „Пале“ данас су уручене Вукове дипломе и награде ученицима генерације у трогодишњем и четворогодишњем образовању.
 
Ученици генерације за 2020/2021. годину су Драгана Станишић и Никола Пандуревић, док је Вукову диплому добило шест ученика СШЦ „Пале“.  

Директор Средњошколског центра Пале Синиша Руљ, рекао је да су матуранти својим понашањем и учењем показали да су спремни да крену у озбиљан живот.
 
„Они су показали да су добри, најбољи међу својом генерацијом и сугурно да није било једноставно бити одличан све четири године и имати све петице. Њихов рад треба пратити и убудуће јер су то ученици који су вриједни, паметни, марљиви. Обратити пажњу и видјети ако је могуће и неку стипендију укључити, да им се у сваком случају помогне, јер немамо пуно таквих“, истакао је Руљ.  
 
Драгана Станишић, ученик генерације четвртог степена Гимназије општи смјер, истакла је да је уложила много труда и рада како би постигла овај успјех.

„За постизање  оваквог успјеха, кључ је да се редовно учи, да се редовно ради, добра организација времена је можда нешто што је највише потребно свим ученицима. Поручила бих  свима да упишпу било који смјер у СШЦ Пале, наравно, Гимназију као мој омиљени смјер који даје једно потпуно образовање. Жељела бих да им поручим да се руд и трад  исплате и да то увијек неко цијени“, додала је Станишићева.

Ђак генерације трећег степена Никола Пандуревић, занимање кувар, захвалио се професорима и директору школе на подршци, те је додао да планира завршити и четврти степен школовања након чега ће уписати факултет Гастрономије.
 
„Много сам поносан на себе што сам ученик генерације јер сам се много трудио и није било лагано. Захвалио бих се свим професорима и директору школе на подршци. Професори су ми излазили у сусрет, био сам вриједан и добар ученик и то ми се исплатило”, рекао је Пандуревић.

Начелник општине Пале, Бошко Југовић честитао је средњошколцима на завршеном средњем образовању, те им пожелио много среће и успјеха.  Он је додао да је у будућности неопходно одређивање уписне политике како би се будућим генерацијама обезбиједило обучавање на смјеровима у областима у којима је најлакше доћи до запослења.
 
„Оно што сам закључио у разговору и са директором и са наставним особљем је чињеница да се број матураната поклапа са бројем уписаних основаца, што значи да већина свршених основаца наставак школовања обавља овдје у СШЦ „Пале“ и то је афирмативно за нас као за локалну заједницу“, рекао је Југовић.
 
Средњошколски центар „Пале“ ове године испратио је 170 матураната, од којих се њих шесторо издвојило одличним успјехом у току образовања, због чега су награђени посебним признањем – Вуковом дипломом.

Filter 2019