Fri. Jun 18, 2021
ћирилица /латиница

Додик: Дошло до новог усложњавања односа у БиХ

Извор: РТРС

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да је дошло до новог усложњавања односа у БиХ.

Додик је истакао да су односи нарушени због покушаја именовања новог високог представника.

– Наша јучерашња посјета Србији била је с циљем упознавања руководства Србије о теми именовања високог представника. На једна сумњив начин покушава се дати легитимитет новом представнику, а неопходно је обезбиједити одлучивање на нивоу Савјета безбједности УН о томе – истакао је Додик.

Он је рекао и да политички представници Бошњака већ честитају новом високом представнику.

– Они очекују да ће он доћи овдје и радити оно што они желе. Бонска овлашћења су прошлост и то се неће десити – нагласио је Додик.

Додик је подсјетио и да је Србија потписница Дејтонског споразума, те да има право и обавезу да буде активно укључена и да тражи информације o раду високог представника и дјелује по том питању.

Додик је на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву рекао да је веома скептичан о могућности напретка и у вези измјена изборног законодавства, јер не постоји могућност да се политички представници Бошњака и Хрвата договоре.

Он је поновио да је избор чланова Централне изборне комисије нелегитиман.

– Скептичан сам по питању могућности напретка и желим да подстакнем чињеницу да је НСРС исказала спремност да разговара са представницима ФБиХ о свим питањима – навео је Додик.

Filter 2019