Thu. Jul 29, 2021
ћирилица /латиница

Директор Америчког универзитета ухапшен због дипломе директора ОБА

Извор: Глас Српске

У Тузли је данас ухапшен директор Америчког универзитета у БиХ Денис Прцић, након цјелодневних претреса у оквиру предмета који се води због дипломе коју је овај универзитет издао директору Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА) БиХ Осману Мехмедагићу Осмици, јавио је Кликс.

Полицајци Одсјека за борбу против привредног криминалитета и корупције прво су претресли стан Дениса Прцића, а затим су заједно са њим отишли у просторије Америчког универзитета. Претреси се врше на укупно четири локације у Тузли, а акција се проводи у Сарајеву и усмјерена је на укупно три особе.

У Америчком универзитету, према сазнањима Кликса, нису пронађени никакви докази о томе да је Мехмедагић икада био студент овог факултета.

Предмет акције је и двоје запосленика Америчког универзитета у БиХ који се налази у Тузли, а за које је такође затражен притвор.

Истрагу о валидности дипломе коју је Амерички универзитет издао директору ОБА Осману Мехмедагићу води тужилац Тужилаштва БиХ Олег Чавка, а који је Суду БиХ и упутио приједлог за данашњу акцију.

Ово није први пут да се врше претреси просторија Америчког универзитета у Тузли, с обзиром на то да је у оквиру истог предмета још једном обављена акција, и то 30. јула прошле године.

Мехмедагићу је поништена диплома факултета у Бањалуци, а он је недавно доставио двије дипломе – Америчког универзитета и Правног факултета у Сарајеву (виша школа). Тужиоце је заинтересовао податак да Мехмедагић раније у својој биографији није наводио диплому Америчког универзитета из 2013. године.

Filter 2019