Tue. Jan 25, 2022
ћирилица /латиница

Грађани БиХ који су кренули на вакцинацију у Србију на граници чекају и по три сата

Извор: Глас Српске

Масовна имунизација грађана Босне и Херцеговине у Србији и овог викенда наставља се “пуном паром” ако је судити према фотографијама које су порталу klix.ba уступили читаоци.

Наиме, како је и видљиво на фотографијама, велике гужве забиљежене су на граничном прелазу Увац, који се налази између Рудог у БиХ и Прибоја у Србији који је крајња дестинација за велики број грађана БиХ који се желе вакцинисати у овој земљи.

Како су нам рекли, на граничном прелазу се чека и по три сата, обзиром да је великом броју грађана већ наступио и термин за ревакцинацију, што је уз оне који су кренули по прву дозу, створило велике гужве на овој страни границе. Ипак, како су рекли, једном када се пређе граница читав процес вакцинације је веома брз и све је готово за неколико минута.

Подсјећамо, Из Института за јавно здравље Србије су раније за Klix.ba потврдили да је држављанима БиХ за вакцинацију потребан само лични идентификацијски документ те да могу доћи на било који пункт у Србији.

У Србији је могуће вакцинисати се са неколико врста вакцина – Фајзер, АстраЗенека, кинеске вакцине, Спутник В, међутим, од мјеста вакцинације зависи и коју ћете вакцину добити. Тамо гдје имају више врста на располагању, можете и бирати своју дозу.

Filter 2019