Fri. Jan 28, 2022
ћирилица /латиница

Газдинство ”Романија” финансира санацију шумских путева

Извор: Срна

Шумско газдинство “Романија” на Сокоцу издвојиће 66.000 KМ за поправку макадамских шумских путева и за асфалтирање пет локалних дионица 170.530 KМ, а радови ће бити завршени до краја ове грађевинске сезоне, речено је Срни у овом газдинству.

Технички директор у соколачком Газдинству Бојан Чортан рекао је Срни да су у току радови на поправци макадамског пута према Доњим Драпнићима, те да су планирани радови на санацији дионица Алибеговићи-Палеж и Мост-Лабун-Нула, све у Радној јединици “Палеж”.

Он је додао да су у овој сезони у Радној јединици “Соколац” поправљени шумски путеви на дионицама Равна Романија-Боговићи у дужини од седам километара и Ледењача-Тиса око седам километара.

У Радној јединици “Kаљина”, каже Чортан, санирани су макадамски путеви за села Ријећа, Заграђе и Kаретиће, те дионица Подлипник-Бањалучица укупне дужине 10 километара, а у Радној јединици “Студена гора” саниран је макадамски шумски пут Шушњара-Ћетковац дужине 10 километара.

“Уговорена вриједност радова за санацију макадамских шумских путева је 66.000 KМ, а извођач радова је предузеће Романијапутеви“, навео је Чортан.

Према његовим ријечима, Шумско газдинство “Романија” планирало је и средства за асфалтирање пет путних праваца на подручју општине Соколац укупне дужине 2,6 километара за шта је потребно издвојити 170.530 KМ.

“До краја сезоне, уколико не искрсну неки већи проблеми, биће асфалтиране дионице Бањани-Kопривице, Павичићи-Бјелосављевићи, Kошутица-Прељубовићи, Ново село-Буковик и Сајице-Ракочи, чиме ће становницима ових села бити омогућена квалитетна комуникација са центром локалне заједнице и сусједним општинама”, рекао је Чортан.

Filter 2019