Sat. Jan 22, 2022
ћирилица /латиница

Вучић: И данас се види ко је вјера, а ко невјера

Извор: Срна

Предсједник Србије Александар Вучић положио је данас вијенац на Споменик косовским јунацима у Крушевцу и одао пошту свим српским ратницима страдалим у ослободилачким ратовима.

Обраћајући се окупљеним грађанима, Вучић је поручио да се Србија уздигла из пораза и да је данас слободна и слободарска земља у којој не одлучује нико други до њених грађана.

Он је поручио Србима на Косову и Метохији да ће и данас и навијек видјети ко је вјера, а ко невјера, ко ће да их штити, а ко није чувао Космет.

Вучић је истакао да је Видовдан највећи српски празник и дан који симболизује колико је српски народ велики и у својим поразима.

Он је поручио да Србија коју су вијековима хтјели да затру сваки дан снажи, која је слободна и слободарска и у којој нико не одлучује сем њених грађана.

– Ријетке су земље које се тим могу похвалити. Пораз и предаја нису опција. Изградили смо право на будућност – рекао је Вучић.

Он је додао да Србија жели да се радује животу и да се рађају генерације које неће знати шта је рат.

– Можемо да не пристанемо ни на шта само ако они неће бити ти који ће морати да пристану на све. Ми смо ти који не смијемо да оставимо сукобе и морамо да их завршимо, да дамо све од себе да их завршимо, да ставимо тачку на смрт и да будућност обезбиједимо живот – рекао је Вучић.

Filter 2019