Tue. Jul 27, 2021
ћирилица /латиница

Видео-надзор даје добре резултате, ускоро и стационарни радари

Извор: Срна

Пројекат видео-надзора “Безбједан град” у који су, осим општина града Источно Сарајево, укључени Хан Пијесак и Рогатица, даје одличне резултате о питању стања безбједности, а када је ријеч о саобраћају биће постављени нови радарски системи, рекао је начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац.

Шеховац је истакао да је захваљујући видео-надзору ријешено много кривичних дјела по непознатом извршиоцу, нарушавања јавног реда и мира, саобраћајних незгода.

Он је рекао да је на састанцима са представницима локалних заједница, начелницима и градоначелником, истакнута добра сарадња и спремност за рад с циљем унапређења стања безбједности, прије свега, видео-надзора.

“Већ смо урадили пресјек стања видео-надзора по свим општинама и тамо гдје недостаје и процијенимо да је потребно, инсталираћемо нове надзорне камере”, рекао је Шеховац на конференцији за новинаре на Палама.

Према његовим ријечима, видео-надзор нових дионица биће инсталиран да би се пратиле и спречавале безбједносне појаве, односно, расвијетљавала кривична дјела.

Kада је ријеч о безбједности саобраћај, Шеховац је навео да је планирана инсталација девет стационарних радарских система, од којих ће два бити на подручју општине Пале, на дионицама Булози и Доња Љубогошта.

“Радари ће бити инсталирани на дионицама на којима је забиљежено највише саобраћајних незгода са смртним исходима или тешким повредама и постављене на свим критичним тачкама на подручју у надлежности Полицијске управе Источно Сарајево”, поручио је Шеховац.

Он је истакао да инсталирањем радарских система на критичним дионицама очекују да ће доћи до смањења броја саобраћајних незгода, те на тај начин успорити саобраћај.

Filter 2019