Fri. Jun 18, 2021
ћирилица /латиница

Брнабић: Начин постављења новог високог представника више него упитан

Извор: Срна

Премијер Србије Ана Брнабић рекла је да је начин на који је постављен нови високи представник за БиХ Кристијан Шмит више него упитан, и да неће бити лако, али да се Србија нада једном конструктивном и коректном односу са њим.

-Да је лака ситуација? Није. Изузетно је тешка. Не знам колико је на овај начин постављање високог представника у складу са владавином права, али њима је све дозвољено и све могуће – рекла је Брнабићева.

Она је додала да онда, послије свега, дођу ти неки који су тако поставили високог представника и причају јој о владавини права.

– Нисам Шмита никада упознала. Предсједник Србије Александар Вучић га зна јако добро и знају се дуги низ година. Тако да сам у у разговору са Вучићем некако схватила шта су очекивања и чему можемо да се надамо ту и да опет неће бити лако, али ја се надам једном конструктивном и коректном односу – рекла је Брнабићева за ТВ Пинк.

Премијер Србије је истакла да у потпуности разумије и бијес и фрустрацију и предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић, српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика, премијера Српске Радована Вишковића и свих политичких представника и власти и опозиције Републике Спрске.

-Потпуно могу то да разумем – истакла је Брнабићева, коментаришући недавни састанак у Београду Вучића са политичким представницима власти и опозиције Републике Српске.

Брнабићева је оцијенила да је Вучић једина особа која може све њих скупи на једном мјесту, те да су то они и сами на састанку рекли.

-Вучић је једина особа која, када Жељка Цвијановић, председница Републике Српске, предложи састанак, он каже – овде је потребно национално јединство и позове све, да сви и дођу. То су сви они и сами рекли – навела је она.

Брнабићева је рекла да је и поводом тога што Вучић може да уједини и позицију и опозицију у Српској, поново размишљала колико би лако било свим онима који желе да дестабилизују регион, Србију, српски народ, гдје год живио, да уради само једну ствар – да нема Александра Вучића.

Брнабићева је рекла да сваки дан размишља о двије ствари – о владавини права и о безбједности Вучића, нарочито послије посљедње веома озбиљне пријетње смрћу и метком девет милиметара, коју му је преко друштвених мрежа упутио одбјегли криминалац Петар Гвозденовић.

Она је додала да Петар Гвозденовић није неко ко се напио па под утицајем алкохола и твитнуо или нека исфрустрирана жена, која пријети, што се дешава скоро сваки дан, него је то озбиљан криминалац, који је у бјекству и за кога државни органи Србије не знају гдје је и који је недоступан српским надлежним органима.

Filter 2019