Бесплатно школовање у Јапану за студенте Универзитета у Источном Сарајеву

Извор: ФИЛТЕР

Амбасадор Босне и Херцеговине (БиХ) у Јапану, др Синиша Берјан, састао се са професором Фумијом Егучијем /Fumio Eguchi/,/, ректором Токијског пољопривредног универзитета. Састанак је организован у просторијама ректората универзитета 17. јуна 2021. године.

Том приликом амбасадору Берјану је уручен Уговор о стипендирању за студенте Универзитета у Источном Сарајеву (УИС).

Сваке године, у наредних пет година, по један студент УИС-а, моћи ће бесплатно уписати мастер или докторске студије на овом престижном јапанском универзитету. Уговор о стипендирању укључује покривене све трошкове школовања, бесплатан смјештај, мјесечну стипендију у износу од 45.000 јапанских јена (око 750,00 KМ) у периоду од двије године за мастер, а у периоду од три године за докторске студије, уз могућност ангажовања студената на додатним плаћеним активностима.

Универзитет у Источном Сарајеву (УИС) и Токијски пољопривредни универзитет, посредством Амбасаде Босне и Херцеговине у Јапану, потписали су Споразум о сарадњи 01. октобра прошле године.

Токијски пољопривредни универзитет, основан давне 1891. године, једна је од најстаријих високошколских образовних институција у Јапану, која баштини 130 година стару традицију рада и постојања. Осим пољопривреде, баве се и технологијом производње хране, заштитом животне средине и шумарством. Ова изузетно респектабилна установа са три кампуса, уједно је и највећа научно-истраживачка и образовна институција из области пољопривреде у Јапану.

Filter 2019