Sun. Jun 13, 2021
ћирилица /латиница

Југовић угостио кошаркаше ”Романије”, помоћ Општине неће изостати

Извор: Паљанске новости

Начелник општине Пале Бошко Југовић угостио је данас представнике КК „Романија“ из Пала, који су недавно постали шампиони Друге лиге Републике Српске – група „Исток“.

Југовић je честитао кошаркашима „Романије“ на постигнутом успјеху, те истакао да је општина поносна на све успјехе спортских колектива ове локалне заједнице.

„Желио бих, прије свега, да изразим задовољство што на подручју наше општине постоје овакви успјешни спортски колективи. Ми ћемо се трудити да увијек помажемо перспективним спортским клубовима и сваки њихов успјех је и успјех читаве локалне заједнице. Желим им много среће и успјеха у предстојећем баражу, одлучујућем за улазак у Прву лигу Српске, да се опет овдје састанемо прослављајући и тај успјех“, истакао је Југовић.

Капитен „Романије“ и један од кључних играча ове сезоне Младен Павловић – Калаја рекао је да му је веома драго што је дио ове екипе и пројекта, чији циљ је да се млађима пружи права шанса и да се кошарка у Палама подигне на виши ниво, јер је, према Павловићевим ријечима, претходних година била у фази стагнације.

„Екипа је испунила први циљ, али ту свакако нећемо стати, већ ћемо покушати да одемо до краја и наредне сезоне играмо са најбољим екипама Републике Српске. Покушаћемо, иако немамо тај императив, јер је првенствени циљ да млађи момци стекну искуство и да се направи окосница тима за наредне сезоне, што нам свакако може бити предност, јер у Бањалуку идемо растерећени. Наравно, захвалио бих управи клуба и општини Пале, јер су обезбијеђена средства за несметано функционисање клуба, без чије подршке било шта од овога било би тешко оствариво“, сматра убојити бек паљанске „Романије“.

Тренер КК „Романија“ Пале Срђан Јокић честитао је својим кошаркашима за освајање првог мјеста у друголигашком „Истоку“, те захвалио управи клуба која му је указала повјерење да води овај млади састав.

„Није било нимало лако, ако се узме у обзир да већина момака прије ове сезоне није играла ни јуниорске, а камоли сениорске утакмице. Ми смо ове сезоне кренули у један пројекат подмлађивања екипе, а самим тим и популаризације кошарке. Тим је састављен махом од момака који су средњошколци и неколико студената. Захвалио бих се и општини Пале, као и начелнику општине, који су стали иза нас и издвојили одређена средства, без којих не бисмо били у могућности да одиграмо првенство“, нагласио је шеф стручног штаба паљанских кошаркаша.

Предсједник управног одбора КК „Романија Пале“ Стефан Слијепчевић захвалио је Југовићу који је, према Слијепчевићевим ријечима, несебично помогао овај клуб и без чије подршке пласман у бараж не би био могућ.

„Наредног викенда очекује нас бараж за улазак у Прву лигу Републике Српске, гдје ћемо разигравати са првацима осталих регија Друге лиге Српске. Имамо шансу да будемо прваци у баражу и, самим тим, пласирамо се у Прву лигу Српске. Гајимо високе амбиције, надамо се најбољем и вјерујем да ће момци одиграти на највишем нивоу“, истакао је Слијепчевић.

Осим кошаркаша „Романије“, у баражу за Прву лигу Републике Српске наступају КК „Бест“ из Добоја, ОКК „Козара“ из Градишке, КК „Хантерс“ из Приједора и КК „Борац Макопринт“ из Бањалуке.

Filter 2019