Fri. Jun 18, 2021
ћирилица /latinica

Hodočasnici pješače iz Sokoca do Ostroga za Jovana Jovovića

Izvor: Srna

Grupa od 30 hodočasnika krenuće sutra iz Sokoca pješice na put dug 230 kilometara do manastira Ostrog na poklonjenje Svetom Vasiliju, a ovo putovanje posvetili su sedamnaestogodišnjem sugrađaninu Jovanu Jovoviću, kojem je od rođenja dijagnostifikovana cerebralna paraliza, koja sa sobom nosi i niz drugih dijagnoza.

Predsjednik Udruženja građana “Sveti Vasilije Ostroški” Dejan Elez rekao je da na odredište planiraju stići u utorak, 11. maja, na večernju službu u ovaj hram.

Elez, koji je bio i jedan od inicijatora prvog polaska na ovo sveto mjesto, rekao je Srni da je ovo 12. hodočasničko putovanje vjernika iz Sokoca.

“Da bi pomogli porodici pokrenuli smo humanitarnu akciju `Za Jovanovo mjesto pod suncem` kojom želimo prikupiti sredstva za izgradnju kuće, čime bi omogućili bolje uslove njegovoj majci Željki za pružanje neprestane njege bolesnom Jovanu i olakšali život njegovom mlađem bratu Andreju, koji žive u stanu od 36 metara kvadratnih na četvrtom spratu”, naglasio je Elez.

Hodočasnici, među kojima je i šest djevojaka krenuće sutra iz porte manastira Svetog proroka Ilije u Sokocu u 7:00 časova i pješačiti šest dana, uz nekoliko konačišta i odmaranja kod starih prijatelja.

Elez je uvjeren da neće biti problema na ovom pokloničkom putu, jer su se hodočasnici pripremali prethodnih nekoliko mjeseci.

On je podsjetio da prošle godine zbog pandemije virusa korona hodočasnici iz Sokoca i nekoliko susjednih opština nisu mogli poći organizovano na poklonjenje Svetom Vasiliju Ostorškom, a ove godine granice su otvorene.

Humanitarni broj “M:tela” 1416, kojim se daruje 1 KM za izgradnju kuće porodici Jovović u Sokocu, aktivan je do 31. maja, a sredstva se mogu donirati i na tekući žiro račun Udruženja “Sveti Vasilije Ostroški” 562-012-81550261-02 kod NLB banke.

Filter 2019