Thu. Jun 17, 2021
ћирилица /латиница

У центру Сарајева ипак нису експлодирале цијеви за гас

Извор: Срна

Након што је у центру Сарајева дошло до експлозије у којој су оштећена три возила, из “Сарајевогаса” су саопштили да је ријеч о електроинсталацијама, а да на цијевима за гас нема никаквих оштећења.

Из ове сарајевске компаније истичу да узрок није експлозија цијеви за гас, с обзиром на то да су њихови радници утврдили да не постоје никаква оштећења на њима.

“Наше дежурне екипе за хитне интервенције су одмах по позиву полиције изашле на мјесто догађаја и утврдиле да инсталације ‘Сарајевогаса’ нису оштећене, већ да је током извођења радова на водоводној мрежи дошло до оштећења електроинсталација, које су и изазвале експлозију”, саопштено је из “Сарајевогаса”.

Федерални медији раније су јавили да је на Маријин-двору, приликом извођења радова, према ријечима полиције, дошло до експлозије три цијеви за плин, те да нико није повријеђен, али да су оштећена најмање три возила.

Радници “Водовода и канализације” су јутрос око 9:45 у Улици Хисета на Маријин-Двору изводили радове када је дошло до експлозије.

Увиђај је у току, а по завршетку би требало да буде познато више информација о околностима експлозије.

Саобраћај се одвија знатно спорије него што је уобичајено у овом дијелу града, а огромна колона аутомобила је формирана чак до сарајевског насеља Пофалићи.

Filter 2019