Wed. Jun 16, 2021
ћирилица /латиница

У Федерацији БиХ скраћен полицијски час

Извор: klix.ba

Влада Федерације Босне и Херцеговине данас је прихватила приједлог Kризног штаба и скратила трајање полицијског сата који ће од сутра трајати од 23 до 5 сати ујутро.

Подсјетимо, до сада је полицијски сат трајао од 21 до 5 сати ујутро. Овај приједлог Kризног штаба услиједио је због побољшања епидемиолошке ситуације на територији ФБиХ. Треба истаћи да је Kризни штаб предложио да полицијски сат траје од 22, али је Влада ФБиХ донијела одлуку да то буде од 23 до 5 сати ујутро.

У посљедње вријеме на територији Федерације БиХ, али и Републике Српске укинуто је више мјера, али је полицијски сат и даље на снази. Ипак, за многе то представља отежавајућу околност јер је кретање у ФБиХ до данас практично омогућено најкасније до 20 сати, с обзиром на то да већ до 21 сат грађани требају бити у кућама.

У међувремену је велики број грађана у анкети портала klix.ba поручио да полицијски сат дефинитивно треба скратити. Многи као разлог наводе и чињеницу да је у току муслимански мјесец рамазан те да је грађанима отежано кретање или евентуално обављање ифтара ван свог дома.

Такођер, данас је прихваћен и приједлог да се повећа дозвољени број окупљања у угоститељским објектима на отвореном до 30 особа, као и приједлог да се и Центри за ментално здравље ставе у пуну функцију у сврху заштите менталног здравља становништва.

Подсјетимо, у ФБиХ од прошле седмице више није обавезно ношење маски на отвореном.

Filter 2019