Thu. Jun 17, 2021
ћирилица /latinica

U toku prijave za vakcinaciju osoba sa hroničnim oboljenjima

Autor: FILTER/M.K.

Epidemiološka situacija u Istočnom Sarajevu ali i cijeloj Sarajevsko-romanijskoj regiji je posljednjih dana znatno povoljnija. U Domu zdravlja Istočno Sarajevo kovid ambulanta radi u jednoj smjeni, jer je broj građana koji se javljaju znatno manji.

„Javlja se dnevno između 15 i 20 pacijenata na pregled. Tu su i kontrole, terapije i novi slučajevi. Njih dnevno imamo dva do pet. Nemamo informacije da je bilo ovih dana pacijenata sa težom kliničkom slikom”, kaže Danko Vasiljević, koordinator tima za sprovođenje vakcinacije u DZ Istočno Sarajevo.

U Istočnom Sarajevu danas je nastavljena vakcinacija građana starijih od 65 godina. Ovih dana na raspolaganju je vakcina „Sputnjik“.

U Domu zdravlja Istočno Sarajevo, koji je nadležan za opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo do danas je vakcinisano više od 1 000 građana starijih od 65 godina. Prijavljeno je još nekoliko stotina zainteresovanih u ovoj kategoriji.

„Nadamo se da će uskoro ovdje biti upućeno još doza kako bismo mogli završiti vakcinaciju ove grupe. Nakon toga ćemo preći na osobe ispod 65 godina koje imaju hronična oboljenja. Apelujem na njih da je sada vrijeme da se javljaju svojim porodičnim ljekarima kako bi bili na vrijeme evidentirani”, rekao je Vasiljević.

Filter 2019