Thu. Jun 17, 2021
ћирилица /латиница

У току пријаве за вакцинацију особа са хроничним обољењима

Аутор: ФИЛТЕР/М.К.

Епидемиолошка ситуација у Источном Сарајеву али и цијелој Сарајевско-романијској регији је посљедњих дана знатно повољнија. У Дому здравља Источно Сарајево ковид амбуланта ради у једној смјени, јер је број грађана који се јављају знатно мањи.

„Јавља се дневно између 15 и 20 пацијената на преглед. Ту су и контроле, терапије и нови случајеви. Њих дневно имамо два до пет. Немамо информације да је било ових дана пацијената са тежом клиничком сликом”, каже Данко Васиљевић, координатор тима за спровођење вакцинације у ДЗ Источно Сарајево.

У Источном Сарајеву данас је настављена вакцинација грађана старијих од 65 година. Ових дана на располагању је вакцина „Спутњик“.

У Дому здравља Источно Сарајево, који је надлежан за општине Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево до данас је вакцинисано више од 1 000 грађана старијих од 65 година. Пријављено је још неколико стотина заинтересованих у овој категорији.

„Надамо се да ће ускоро овдје бити упућено још доза како бисмо могли завршити вакцинацију ове групе. Након тога ћемо прећи на особе испод 65 година које имају хронична обољења. Апелујем на њих да је сада вријеме да се јављају својим породичним љекарима како би били на вријеме евидентирани”, рекао је Васиљевић.

Filter 2019