Fri. Jun 18, 2021
ћирилица /латиница

У западнокрајишким општинама све већи број миграната: Мјештани страхују од напада

Извор: Глас Српске

Све већи број миграната поново је примјетан у западнокрајишким општинама, а мјештани ионако пустих српских села страхују да би у наредном периоду могло доћи до нових напада на имовину и људе.

У рубним селима у општини Босанско Грахово полиција је у петак затекла 138 миграната, који су пропраћени до мигрантског кампа “Липа”, а према ријечима мјештана села Доњи Тишковац, мигранти свакодневно у већим групама пролазе кроз ово мјесто. Начелник општине Босанско Грахово Урош Ђуран у изјави за “Глас Српске” каже да су га мјештани Тишковца упознали са ситуацијом на терену и да, према информацијама које има, свакодневно пролазе групе миграната.

– За сада није било напада на мјештане села, али има напада на имовину. Ако пролазе предвече или ноћу, забиљежено је неколико провала у објекте у којима нико не борави. Међутим, за разлику од раније, није било озбиљнијих инцидената – рекао је Ђуран.

С доласком љетних мјесеци у овом подручју све је већи број избјеглица које покушавају прећи у Хрватску, а Ђуран каже да је врло вјероватно да ће тај појачан прилив бити примјетан и у овом подручју.

– Врло могуће. Ја не знам шта наше власти раде и зашто дозвољавају да уопште дођу до Бихаћа и до Грахова. Очигледно је нешто шупље у систему – рекао је Ђуран.

Слична ситуација је и у Унско-санском кантону, а мјештани Босанског Петровца кажу за “Глас Српске” да је све већи број миграната који у групама пролазе кроз повратничка села.

Filter 2019