Sun. Jun 13, 2021
ћирилица /латиница

Тијана, Вук и Дајана; Дивна породица изњедрила врхунске спортисте

Извор: Билећа вијести онлајн/С.К.

Породица Бошковић је задњих година постала синоним за врхунске спортске резултате који сваким новим даном одјекују на теренима широм земље и свијета.

Наиме, Билећа се може похвалити да је дом породице која је изњедрила најбољу одбојкашицу на свијету, једну од најбољих одбојкашица у држави, као и једног од најталентованијих младих кошаркаша у регији. Да, Билећа је дом “трија фантастика” о чијим успјесима ће се тек причати. Билећа је дом најбољим репрезентима овога града, спортистима, и то каквим: Тијани, Дајани и Вуку.

Док се о Тијани све већ зна и тешко је побројати све успјехе и признања која је добила до сада, Дајана и Вук скоро непримјетно граде врхунске каријере. Дајана, члан турског Kузеј Боруа, недавно је исписала историју са репрезентацијом БиХ, пласиравши се на Европско првенство, на којем ће одмјерити снаге са својом сестром. С друге стране ултраталентовани Вук, члан У-19 тима Игокее, јуче је водио своју екипу до “фајнал фора” регионалне лиге.

У разговору са Бошковићима, аутор текста фејсбук странице Билећа вијести онлајн, сазнаје да спортске гене вјероватно вуку од тате Љупка који се бавио фудбалом у младости, док се мама Весна није бавила спортом. Бошковићи су идеал дивне, мирне и успјешне породице којој сви тежимо, па дјелује како је спортски успјех награда за предани одгој и безусловну љубав која обитава у дому Бошковића.

Таква породица је постала понос Билеће, Херцеговине и регије, а тек су на почетку! Извести дјецу на прави пут, и дочекати да се радујете њиховом успјеху, у временима моралног посрнућа у којем живимо, јако је тешко. Зато је привилегија бити свједок људског и спортског раста овог трија фантастика, на којем Љупку и Весни требамо бити сви захвални.

Filter 2019