Sun. Jun 20, 2021
ћирилица /латиница

Теретана на отвореном у Палама доступна грађанима

Аутор: ФИЛТЕР/В.Ч.

На стадиону “Влајко Петровић” данас је званично отворена теретана на отвореном. Отворењу је присуствовао директор ЈП “Водовод и канализација” АД Пале Дејан Којић који је уједно и иницијатор ове идеје. Инвеститор је ЈП “Водовод и канализација” АД Пале.

Отворењу је присуствовао и начелник општине Пале Бошко Југовић као и велики број грађана, спортиста и рекреативаца.

Директор ЈП “Водовод и канализација” АД Пале Дејан Којић каже да је ово предузеће и до сада помагало рад спортских удружења и културно умјетничких друштава, а да је на идеју дошао тако што је приликом шетње примијетио да млади људи вјежбају на импровизованој конструкцији иза клупе за резервне играче.

“Ову идеју сам предложио својим сарадницима и кренули смо у изградњу. Посебно сам поносан на наше вриједне раднике који су комплетну теретану изградили својим радом, на грађевинце који су радили земљане радове, поставили ивичњаке, шаловање и бетонирање плоче, као и вариоцe који су поварили справе, офарбали и извршили монтажу. Желим да се захвалим нашим радницима који су директно учествовали у изградњи теретане, а и радницима који су за то вријеме обављали своје редовне послове и задатке. Захвалан сам и начелнику Бошку Југовићу који нам је дао ову прелијепу локацију, такође захвалан сам и предсједнику управе ФК “Романија” Александру Ласици који нам је урадио идејно рјешење по мом приједлогу, фирми “Вајс Лајт” која је донирала и поставила расвјету као и ЈП “Комунално” АД Пале које је поставило канте како би се могло адекватно одлагати смеће”, рекао је Којић.

Он је додао да је циљ инвестиције да пробуди свијест и жељу омладине да се што више бави спортом, није битно да ли професионално или рекретаивно јер ће спорт од њих сигурно направити боље и квалитетније људе.

Балкански првак и петоструки шампион Србије у дисциплини “Стрит воркаут” Томислав Мијовић каже да је ово веома значајна инвестиција за све љубитеље вјежбања у природи.

“Овим спортом се бавим преко десет година и до сада нисам могао адекватно да се припремам за такмичења, импровизовао сам и сналазио се. Желим да се захвалим предузећу” Водовод и канализација” АД Пале на челу са директором Дејаном Којићем јер овај парк има све што је потребно да бих се могао адекватно припремити за будућа такмицења”, изјавио је Мијовић.

Горан Круљ, заљубљеник у спорт и балкански првак у пауерлифтингу, каже да је ово веома значајна ствар за све љубитеље спорта поготово у доба пандемије корона вируса. Такође, захвалан је Дејану Којићу који им је, како каже Горан, увијек имао слуха за спортисте и помагао приликом одлазака на такмичења.

“Желим да се захвалим у своје лично име и у име општинске управе, директору Дејану Којићу, на реализацији једног оваквог пројекта, с једне стране што је препознао потребе наших суграђана а са друге што је СРЦ Влајко Петровић добио један нови садржај и тиме постао вјероватно један од бољих СРЦ у Републици Српској.

Начелник општине Пале Бошко Југовић каже да је ово идеалан примјер како локална предузећа могу да допринесу заједници.

“Као што је ово урадило ЈП “Водовод и канализација” АД Пале биће идеја да убудуће сва локална предузећа ангажују своје могућности и допринесу квалитету живота локалне заједнице и оставе нешто иза себе. Мислим да је ово одлична инвестиција која ће да побољша услове за бављење спортом и рекреацијом и да се у нашој општини стварају услови за лијеп и квалитетан живот”, закључио је начелник општине Бошко Југовић.

“Сматрам да ово треба да постане пракса, те да у будућности сва јавна предузећа која послују на територији наше општине, издвоје одређена средства, наравно сходно могућностима , те да заједно једном годишње реализују квалитетан пројекат, који проистиче из идеја и потреба наших суграђана”, изјавио је замјеник начелника Срђан Бутулија.

Filter 2019