Sun. Jun 20, 2021
ћирилица /latinica

Stambeno zbrinjavanje raseljenih: U Palama počela izgradnja dvije kuće, uskoro i zgrada sa 15 stanova

Autor: FILTER/D.L.

U okviru Regionalnog stambenog programa, danas je u naselju Obilićevo u Palama počela izgradnja dvije kuće za raseljena lica.

Nakon sastanka načelnika opštine Pale i v.d. direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije najavljeno je da će izgradnja zgrade sa 15 stanova početi u narednih nekoliko dana.

Ljubo Ninković, v.d. direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije, rekao je da su teme današnjeg razgovora vezane sa sprovođenje Regionalnog stambenog programa u okviru projekta BH5 i BH6. On je dodao da projekat BH5 obuhvata izgradnju dva individualna stambena objekta, dok se projekat BH6 odnosi na izgradnju višeporodičnog stambenog objekta, odnosno zgrade sa 15 stanova.

„U okviru potprojekta BH5 danas smo uveli izvođače u posao izgradnje dva stambena objekta, odnosno, dvije kuće. U narednih 4-5 dana očekujemo uvođenje izvođača u posao na izgradnji višeporodičnog stambenog objekta, odnosno zgrade sa 15 stanova. Meni je drago da će poslije 25 godina čekanja ti ljudi riješiti svoje stambeno pitanje na teritoriji opštine Pale”, rekao je Ninković.

On je naglasio da je za ovu godinu planiran i iznos od 30 hiljada maraka za asfaltiranje puta u mjesnoj zajednici Bogovići.

Boško Jugović, načelnik opštine Pale, zahvalio je predstavnicima sekretarijata za raseljena lica i migracije na dosadašnjoj pomoći ovoj lokalnoj zajednici. On je dodao da su u prethodnom periodu realizovana kompletna sredstva za izgradnju vodovoda u selu Brezovice.

„Danas smo analizirali stanje u opštini Pale, odnosno one aktivnosti koje zajedno vršimo i možemo biti zadovoljni zato što smo u prethodnom periodu realizovali dio sredstava. Od danas smo uveli u posao izvođača radova na izgradnji stambenih jedinica za raseljena lica u naselju Obilićevo. Gledaćemo da nastavimo te aktivnosti onoliko koliko sekretarijat bude mogao, odnosno, ukoliko bude nastavljena aktivnost na području Republike, sigurno će opština Pale imati zjačajno mjesto u tim aktivnostima”, rekao je Jugović.

Republički sekretarijat uložilo je 850 hiljada za izgradnju stambene zgrade za raseljena lica.

Izvođač radova je firma „Jokić invest“, dok će nadzor vršiti firma „Radis“. Rok završetka radova je godinu dana.

Filter 2019