Sun. Jun 13, 2021
ћирилица /латиница

Стамбено збрињавање расељених: У Палама почела изградња двије куће, ускоро и зграда са 15 станова

Аутор: ФИЛТЕР/Д.Л.

У оквиру Регионалног стамбеног програма, данас је у насељу Обилићево у Палама почела изградња двије куће за расељена лица.

Након састанка начелника општине Пале и в.д. директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције најављено је да ће изградња зграде са 15 станова почети у наредних неколико дана.

Љубо Нинковић, в.д. директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, рекао је да су теме данашњег разговора везане са спровођење Регионалног стамбеног програма у оквиру пројекта БХ5 и БХ6. Он је додао да пројекат БХ5 обухвата изградњу два индивидуална стамбена објекта, док се пројекат БХ6 односи на изградњу вишепородичног стамбеног објекта, односно зграде са 15 станова.

„У оквиру потпројекта БХ5 данас смо увели извођаче у посао изградње два стамбена објекта, односно, двије куће. У наредних 4-5 дана очекујемо увођење извођача у посао на изградњи вишепородичног стамбеног објекта, односно зграде са 15 станова. Мени је драго да ће послије 25 година чекања ти људи ријешити своје стамбено питање на територији општине Пале”, рекао је Нинковић.

Он је нагласио да је за ову годину планиран и износ од 30 хиљада марака за асфалтирање пута у мјесној заједници Боговићи.

Бошко Југовић, начелник општине Пале, захвалио је представницима секретаријата за расељена лица и миграције на досадашњој помоћи овој локалној заједници. Он је додао да су у претходном периоду реализована комплетна средства за изградњу водовода у селу Брезовице.

„Данас смо анализирали стање у општини Пале, односно оне активности које заједно вршимо и можемо бити задовољни зато што смо у претходном периоду реализовали дио средстава. Од данас смо увели у посао извођача радова на изградњи стамбених јединица за расељена лица у насељу Обилићево. Гледаћемо да наставимо те активности онолико колико секретаријат буде могао, односно, уколико буде настављена активност на подручју Републике, сигурно ће општина Пале имати зјачајно мјесто у тим активностима”, рекао је Југовић.

Републички секретаријат уложило је 850 хиљада за изградњу стамбене зграде за расељена лица.

Извођач радова је фирма „Јокић инвест“, док ће надзор вршити фирма „Радис“. Рок завршетка радова је годину дана.

Filter 2019