Thu. Jun 17, 2021
ћирилица /латиница

Реконструисана 22 километра далековода Соколовићи на Сокоцу

Аутор: ФИЛТЕР/В.Ч.

Срђан Кнежевић, шеф Радне јединице Соколац ЗП “Електродистрибуција” АД Пале, у изјави за Филтер каже да је завршена реконструкција дијела далековода Соколовићи у дужини од 22 километра.

“Уз помоћ механизације и управе предузећа која је одобрила ову инвестицију, за протеклих мјесец дана замијењено је више од 100 стубова и уграђено 50 бетонских ногара, те извршен прокрес читаве трасе далековода. Посљедња реконструкција која је рађена на овом далеководу била је далеке 1980. године”, каже Кнежевић.

Он додаје да је ово само први корак који је предузела нова управа Електродистрибуције Пале, предвођена директором Ацом Станишићем, с циљем континуираног електроснабдијевања на територији општине Соколац.


“Већ у наредном мјесецу креће се са реконструкцијом дијела ДВ Каљина како би се ријешио вишегодишњи проблем потрошача који се напајају са овог далековода. До краја календарске године у плану су и радови на далеководу Унис са кога се напаја електричном енергијом већи дио соколачке индустрије, те радови на ДВ Ново село, гдје ће се у сарадњи са ШГ Романија извршити прокрес и проширење трасе до врела Биоштице. Овим ће се омогућити непрекидно напајање електричном енергијом изворишта, што је у интересу свих грађана Сокоца”, закључио је Кнежевић.

Filter 2019