Mon. Jun 14, 2021
ћирилица /латиница

Предсједник Србије најавио изградњу великог меморијалног комплекса у Доњој Градини

Извор: РТРС

Предсједник Србије Александар Вучић најавио је изградњу великог меморијалног комплекса у Доњој Градини.

– Културу сјећања ко нема, он не може да има ни снагу за будућност – поручио је Вучић, након састанка у Козарској Дубици који је имао са начелницима општина Козарска Дубица, Костајница, Невесиње и Дрвар.

Главна тема састанка биле су инвестиције Србије и Српске у ове четири општине, које спадају међу неразвијене, као и помоћ у санацији штете од недавног земљотреса у Дубици и Костајници.

Састанку  присуствовали су и српско члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и предсједник Скупштине Недељко Чубриловић.

– Наша намјера није да показујемо да симболично присуствујемо, него да помогнемо Републици Српској – истакао је предсједник Србије и додао да имамо три проблема.

– Први је тај да ми морамо да будемо дио Европе и свијета, други је да не постоји свјетски поредак. Под три, никада мање нису постојали морални принципи у свјетској политици. Тако да вам дође да се насмијете када чујете оне који су разбијали Југославију да данас говоре како су за принцип непроменљивости граница, па потом и 2008. када су Србију исто су били за тај принцип, а данас све вријеме то понављају – истакао је Вучић. 

Filter 2019