Fri. Jun 18, 2021
ћирилица /латиница

Почели “Дани Филозофског факултета”

Аутор: ФИЛТЕР/Д.Л.

Свечаном академијом студената Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву вечерас је у КЦ Пале отворена традиционална манифестација „Дани Филозофског факултета“

„Жао нам је што нисмо успјели да организујемо свечану промоцију дипломираних студената јер Филозофски факултет има јако велики број дипломираних сутдената, то је скоро 200. Са гостима и осталим званицама заиста није било могуће још увијек организовати свечану академију, али се надамо да ћемо сљедеће године моћи да организујемо и тај дио наших свечаности. Вечерас студенти Филозофског факултета организују свечану академију у част крсне славе Филозофскофг факултета Јована Богослова. Ја бих овом приликом изразио захвалност студентима који су нашли и времена и могућности да једном овако заиста лијепом манифстацијом започну обиљежавање дана факултета”,рекао је Драга Мастиловић, декан Филозофског факултета у Источном Сарајеву.

Он је додао да је Филозофски факултет од Савеза студена и Студентског парламента Универзотета у Источном Сарајеву добио паметну таблу, кја ће помоћи у наставном процеу.

Лазар Шкобо, мастер историје на Филозофском факултету, истакао је да су у склопу вечерашњег програма припремљене бесједе, рецитације, аутоске пјесме.

„Вечерас је на сцени наступало око 15 студената али је већи број студената ангажовао око овог пројеката”, додао је Шкобо.

Студент четврте године на катедри за кинески и енглески језик и књижевност на Филозофском факултету Мира Мишић вечерас се представила са рецитациом „Бакланац“ њене омиљене пјесникиње Десанке Максимовић.

„Веома је значајно обиљежавање Дана Филозофског факултета. Првенствоено да бисмо показали колико је важно у Републици Српској имати овакав факултет, са бројним студијским програмима. Један од њих је и Кинески и енглески језик, који сам одабрала и који има само овдје”, исткала је Мишићева.

Обиљежавање манифестације „Дани филозофског факултета“ трајаће до 22. маја. У петак, 21. маја у 10.30 часова, заказано је ломљење славског колача у Храму Сабора Светог Архангела Гаврила у Палама.

Истог дана, у 12.00 часова биће отворен Центар за хеленске студије на Филозофском факултету у сали 304, док ће у 17.00 часова у холу факултета бити отворена изложба „Гроф Сава Владисалавић“.

У 18.00 часова, у амфитеатру факултета биће одржани Вече поезије и промоција књиге „Модре Жилице“, пјесника Ђорђа Сладоја.

У суботу, 22. маја биће одржан Међународни научни скуп „Наука и стварност“ који ће бити отворен у 9.00 часова.
Манифестација „Дани филозофског факултета“ биће окончани Пленарним предавањем амбасадора Републике Грчке у БиХ Димитриса Папандреуа, које је заказано за 9.30 часова.

Filter 2019