Fri. Jun 18, 2021
ћирилица /латиница

Потписан споразум о успостави волонтерског сервиса у Дому здравља

Извор: Општина Источно Ново Сарајево

У кабинету начелника општине Источно Ново Сарајево данас је потписан Споразум о успостави волонтерског сервиса у Дому здравља Источно Сарајево.

Споразум  су потписали начелник општине Јован Катић, предсједник Црвеног крста Источно Ново Сарајево, Милан Ристовић и директор Дома здравља Источно Сарајево, Дејан Шешељ.

Предмет потписаног Споразума јесте успостава волонтерског сервиса у Дому здравља Источно Сарајево, који ће служити за унапређење здравствене заштите у општини Источно Ново Сарајево и повећање капацитета Дома здравља Источно Сарајево у пружању услуга према корисницима.

Поменути Споразум успоставља се кроз пројекат „Јачање здравствених капацитета општине Источно Ново Сарајево“, а реализује се у оквиру Јавног позива јединицама локалне самоуправе у Републици Српској за додјелу средстава из Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја 2020/2021. година.

Подсјећамо да волонтери Општинске управе Источно Ново Сарајево од почетка имунизације, односно од марта мјесеца, активно учествују и пружају несебичну помоћ Дому здравља у процесу имунизације становништва.

Такође, овим путем позивамо све заинтересоване грађане који желе да волонтирају, и на тај начин помогну својим суграђанима, те олакшају посао запосленим у Дому здравља, да се пријаве лично у волонтерски сервис (просторије Црвеног крста, улица Ђ. Д. Михаиловића 38) или путем мејл адресе privreda@opstinains.net.

Filter 2019