Fri. Jun 18, 2021
ћирилица /латиница

Посјета делегације Архива Босне и Херцеговине Архиву Југославије

Извор: arhivbih.gov.ba

Делегација Архива Босне и Херцеговине, коју је предводила директорица Данијела Мрда у пратњи замјеника Шимуна Новаковића и Домазет Синише, вишег архивисте, боравила је у радној посјети Архиву Југославије у Београду.

Током састанка са директором Архива Југославије, др Миланом Терзићем и архивским савјетником Ранком Рађеновић, било је говора о наставку и унапријеђењу сарадње на пословима сукцесије архивског градива, размјени стручних публикација, те о могућностима организовања заједничких изложби и размјене стручних кадрова.

Архив Југославије и Архив Босне и Херцеговине дијеле заједничку историју, културну баштину, па и свакодневне проблеме са којима се данас суочава архивска струка и тај заједнички напор је изродио вишегодишњу традицију добрих и колегијалних односа између ове двије институције.

Делегација је посјету искористила и за обилазак изложбене сале, читаонице, депоа и радних просторија, како би се из прве руке информисала о конкретном процесу рада, те имплементирала сва позитивна искуства у својим будућим планираним активностима.

Filter 2019