Fri. Jun 18, 2021
ћирилица /латиница

Пале: Све спремно за сутрашњу акцију чишћења

Извор: Срна

Предсједник Скупштине општине Пале Дамјан Шкипина рекао је Срни да је све спремно за велику прољећну акцију чишћења општине која ће бити одржана сутра и у недјељу, 9. маја, те да ће бити одржана уз поштовање прописаних епидемиолошких мјера.

Шкипина је истакао да ће бити очишћени путни појасеви око саобраћајница од руралних дијелова према центру Пала, те да је циљ акције буђење свијести о очувању животне средине.

Он је навео да ће мјеста окупљања бити на Студентском тргу код Саборног храма Светог архангела Гаврила на Палама и код основних школа у Мокром и Подграбу, гдје ће учесници задужити кесе и рукавице, а биће подијељени у 10 група.

Шкипина је напоменуо да су позвали сва удружења, студентске организације, спортске клубове, предузећа и установе да учествују у овој акцији, те заједнице етажних власника да самоиницијативно уреде простор око својих стамбених јединица и тако дају допринос.

“Сви учесници ове акције требају да остављају кесе поред пута, на приступачном мјесту како би механизација паљанског Kомуналног предузећа касније могла покупити тај отпад”, рекао је Шкипина и захвалио свим учесницима који ће дати допринос у очувању Пала.

Начелник општине Пале Бошко Југовић навео је да је локална заједница покренула активност којом желе да пробуде еколошку свијест о очувању животне средине.

“Учествују сва предузећа са подручју општине Пале и тако дају допринос и помажу на уређењу читаве локалне заједнице, поштујући епидемиолошке мјере”, истакао је Југовић.

Он је најавио да ће организовати и прање улица уз помоћ Kомуналног предузећа и Ватрогасне јединице, те се нада да ће подстаћи заједнице етажних власника када је ријеч о стамбеним објектима, а исто тако и становништво у руралним подручјима да не загађују околину.

Југовић је захвалио свима који су се одазвали акцији, а која ће сигурно имати максималан ефекат.

Изјаве за новинаре планиране су на Студентском тргу код Саборног храма Светог архангела Гаврила са почетком у 10:00 часова.

Filter 2019