Thu. Jun 17, 2021
ћирилица /латиница

Од понедјељка дозвољен рад биоскопа и базена у Српској

Извор: Српска Инфо

У складу са повољнијом епидемиолошком ситуацијом, од 10. маја до 24. маја ове године дозвољава се рад биоскопа и базена у Републици Српској, уз строго придржавање мјера прописаних од стране Института за јавно здравство РС.

Такође, у овом периоду дозвољавају се такмичарске активности спортских организација и спортиста у групама до 30 особа, без присуства публике или других особа које нису акредитоване од стране организатора.

Ово је закључено на данашњој сједници Републичког штаба за ванредне ситуације, на којој је разматрана епидемиолошка ситуацију у Републици Српској, те донијет Закључак о спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване вирусом корона у Српској.

Раније донесене мјере и даље остају на снази, у складу са предметним закључком.

– Републички штаб за ванредне ситуације данас је усвојио закључке о распођели вакцина, те задужио Институт за јавно здравство Републике Српске да их расподјели здравственим установама. Ријеч је о расподјели 25.000 доза, компоненте И Спутник В вакцине и 49.300 доза SARS-CoV-2 Vaccine (Vero Cell), Inactivated or COVID-19 Vaccine (Vero Cell) вакцине произвођача Синофарм – наводи се у саопштењу.

Filter 2019