Thu. Jun 17, 2021
ћирилица /латиница

На Јахорини изградња новог пута и пасареле

Аутор: ФИЛТЕР/Д.Л.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић данас је обишао инфраструктурне радове на изградњи новог путног правца Осимце-Прача, као и локацију изградње пасареле чија вриједност износи 1.500.000 КМ.

Ћорић је рекао је да ће Влада Републике Српске и у наредном периоду подржати све инфраструклтурне пројекте који су важни за планину, а посебно изградњу путне инфраструктуре.

„Кренули смо са активностима и у току су радови на кружној обилазници, убрзо ће кренути радови и на рехабилитације путног правца од Пала према Јахорини. Имамо инвестицију изградње пасареле која спаја стазе Прача-Огорјелица и сматрам да је то неопходна инвестиција. Сигуран сам да ћемо размишљати и о другим инфраструктурним пројектима који су неопходни и потребни како би Јахорина могла у пуном капацитету да пружи све додатне садржаје који траже посјетиоци олимпијске љепотице“, додао је Ћорић.

Технички директор Путева РС Слободан Шиљеговић, додао је да ће изградња пасареле почети након добијања дозволе, као и избора извођача радова.

„Пасарела ће повезати скијалишта Огорјелица са скијалиштем Прача, а обезбијеђен је и слободни саобраћајни профил. Када је ријеч о рехабилитацији пута Пале-Јахорина изабран је извођач радова и тренутно смо у процедури стручно – техниочког надзора кроз процес јавне набавке. Кад се то заврши стећи ће се услови да извођач отпочне радове. Ја се надам у наредних пар мјесеци, а вриједност пројекта је 5,4 милиона КМ“, додао је Шиљеговић.

Дејан Љевнаић, директор Олимпијског центра Јахорина рекао је да су најзначајније инвестиција за 2021. годину изградња гондоле на Пољицама и два шестосједа у Рајској долини и Трнову.

„Та гондола ће бити намјодернија у Европи, 3.600 скијаша на сат, са свјетлосним ефектима, са дизајном који ће бити најмодернији. Други пројекти су два шестосједа. Један у Рајској долини гдје смо већ започели радове, други на локацији Трново, како бисмо повезали викенд насеље са скијалиштем . Радимо два лифта на локацији Рајска долина. Ускоро и ту почињемо са радовима. Започели смо са радовима на 7 км оснежавања стаза што ће такође допринети бољем квалитету услуге скијања“, рекао је Љевнаић.

Filter 2019