Sun. Jun 20, 2021
ћирилица /латиница

На Палама додијељено 110 сјеменских пакета

Аутор: ФИЛТЕР/Д.Л.

На Палама је данас додијељено 110 сјеменских пакета у вриједности од 12.000 КМ. Пакете су, између осталих, добиле и вишечлане породице из ове општине.

Жарко Човић в.д. начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Општине Пале, истакао је да је Општина у сарадњи са Центром за социјални рад подијелила пакете који садрже разни сјеменски материјал.

„Општина Пале и ове године наставља традицију у подјели сјеменских пакета за одређене категорије нашег становништва као што су Удружење вишечланих породица 4+ и осталим грађанским удружења. Пакети садрже основни сјеменски материјал, а то су кромпир, лук, боранија, грашак, цвекла, мрква и остале повртне културе које могу да успијевају на нашем подручју”, истакао је Човић.

Жељко Нинковић, предсједник Удружења вишечланих породица Пале 4+, рекао је да је изузетно значајно то што је вишечланим породицама општина додијелила ове пакете као признање за њихов допринос друштву, а не као помоћ за социјално – угрожене категорије.

„Од великог значаја је што у неку руку нисмо сврстани у социјалне категорије. Међу нама има, наравно, и таквих, али није био услов да буду социјално угрожени, довољна је чињеница да су чланови Удружења вишечланих породица. Да осјетимо неку разлику, да нас на неки начин одвајају од осталих породица, да то буде коначно и подстицај те врсте, а не само да се осјећамо као неко коме је потребна помоћ, него као и нека врста награде за оно што смо учинили за наше друштво”, рекао је Нинковић.

Јелена Голијанин, члан Удружења вишечланих породица Пале 4+, истакла је да је додјела сјеменских пакета једна врста признања заједнице за допринос који вишечлане породице дају друштву.
„Ово је као неко признање наше заједнице, за породице које дају допринос нашем друштву што се труде да одгоје више дјеце. Може се стићи и посао, и породица, и дјеца и све. Ми смо примјер за то”, додала је Голијанинова.

Filter 2019