Wed. Jun 16, 2021
ћирилица /latinica

Mandić: Krivokapić više nema našu podršku

Izvor: Srna

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, odbijanjem da potpiše temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), izgubio je povjerenje i više nema podršku Demokratskog fronta (DF), rekao je jedan od lidera tog političkog saveza Andrija Mandić.

Mandić je najavio da će o sljedećim potezima narednih dana razgovarati unutar saveza “Za budućnost Crne Gore” i partnerima sa kojima imaju većinu u parlamentu.

On je podgoričkoj Televiziji “A1” rekao da Krivokapić nije ispunio očekivanja kako crkvenih krugova koji si ga predložili za nosioca liste koalicije “Za budućnost Crne Gore”, tako i građana koji su na parlamentarnim izborima 30. avgusta prošle godine glasali za smjenu vlasti.

Prema njegovim riječima, temeljni ugovor između Vlade Crne Gore i SPC usaglašen je početkom aprila, a Krivokapić je, odbijajući da ga potpiše, napravio težak skandal.

Mandić je naveo da Krivokapić još ima šanse da reaguje tako što će otići u Patrijaršijski dvor i potpisati temeljni ugovor.

On je dodao da se nepotpisivanjem tog ugovora nastavlja diskriminatorski odnos prema SPC, jer je ona jedina vjerska zajednica sa kojom ne postoji takav dokument, iako je najbrojnija vjerska zajednica u Crnoj Gori.

Mandić je rekao da, osim nepotpisivanja ugovora sa SPC, Krivokapićeva vlada pokušava da izbjegne popis stanovništva, dok, “istovremeno, vodi katastrofalnu ekonomsku politiku”.

Mandić je odbacio navode da će DF u predstojećim razgovorima predložiti njega za novog premijera, dodajući da je, s druge strane, nesporno da treba podvući crtu za 200 dana rada Vlade koju vodi Krivokapić.

Filter 2019