Fri. Jun 18, 2021
ћирилица /латиница

Мандић: Kривокапић више нема нашу подршку

Извор: Срна

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Kривокапић, одбијањем да потпише темељни уговор са Српском православном црквом (СПЦ), изгубио је повјерење и више нема подршку Демократског фронта (ДФ), рекао је један од лидера тог политичког савеза Андрија Мандић.

Мандић је најавио да ће о сљедећим потезима наредних дана разговарати унутар савеза “За будућност Црне Горе” и партнерима са којима имају већину у парламенту.

Он је подгоричкој Телевизији “А1” рекао да Kривокапић није испунио очекивања како црквених кругова који си га предложили за носиоца листе коалиције “За будућност Црне Горе”, тако и грађана који су на парламентарним изборима 30. августа прошле године гласали за смјену власти.

Према његовим ријечима, темељни уговор између Владе Црне Горе и СПЦ усаглашен је почетком априла, а Kривокапић је, одбијајући да га потпише, направио тежак скандал.

Мандић је навео да Kривокапић још има шансе да реагује тако што ће отићи у Патријаршијски двор и потписати темељни уговор.

Он је додао да се непотписивањем тог уговора наставља дискриминаторски однос према СПЦ, јер је она једина вјерска заједница са којом не постоји такав документ, иако је најбројнија вјерска заједница у Црној Гори.

Мандић је рекао да, осим непотписивања уговора са СПЦ, Kривокапићева влада покушава да избјегне попис становништва, док, “истовремено, води катастрофалну економску политику”.

Мандић је одбацио наводе да ће ДФ у предстојећим разговорима предложити њега за новог премијера, додајући да је, с друге стране, неспорно да треба подвући црту за 200 дана рада Владе коју води Kривокапић.

Filter 2019