Sun. Jun 20, 2021
ћирилица /латиница

Кoд 78 особа у РС потврђено присуство вируса корона

Извор: Институт за јавно здравство Републике Српске

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 600 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 78 особa.

Ради се о 41 мушкој и 37 женских особа, од којих су седам млађе, 38 средње и 33 особa старије животне доби.


Према мјесту пребивалишта, седам одоба је из Бијељине, шест из Козарске Дубице, пет из Градишке, по четири из Дервенте, Кнежева, Мркоњић Града и Чајнича, по три из Бањалуке, Вишеграда, Гацка, Добоја, Лакташа и Угљевика, по двије из Зворника,  Котор Вароша, Новог Града, Петрова, Приједора, Теслића, Фоче, Хан Пијеска и Шипова и по једна из Братунца, Милића, Модриче, Невесиња, Прњавора, Српца, Челинца и Шамца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 10 смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби од којих су по двије особе из Бањалуке и Теслића и по једна особа из Невесиња, Дервенте, Теслића, Братунца, Модриче, Источног Новог Сарајева и Градишке.  

До сада je у Републици Српској потврђенo 63.512 случајeva вируса корона, а преминулo je укупно 3.606 особa код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравилo 44.893 особа, а тестирано је укупно 269.691 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 477 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 189, а у осталим болницама 288. На респиратору је 46 особа (22 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 24 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно su 3.694 особe, а надзор је завршен код 187.911 особa.

Filter 2019