Fri. Jun 18, 2021
ћирилица /латиница

„Караван културе говора“ у Источном Сарајеву

Извор: Матична библиотека Источно Сарајево

У Матичној библиотеци Источно Сарајево 19. и 20. маја одржаће се „Караван културе говора“ који организује Удружење „Изражајност“ под покровитељством Министраства просвјете и културе Републике Српске и Града Источно Сарајево.

Зашто је важно његовати културу говора, шта све спада у културу говора и како исправити лоше говорне навике сазнаћемо на стручној трибини 19. маја у 20:00 часова у сали Културног центра Источно Ново Сарајево на којој ће говорити проф. др Драгомир Козомара са Филолошког факултета Бањалука, мастер комуниколог Слободан Роксандић, глумици Марко Миловановић и Милан Босиљчић и Марко Влајић сарадник.

У оквиру Каравана културе говора предвиђене су двије радионице намијењене ученицима основних и средњих школа, а на којима ће ученици учити како да говоре на артикулисан, разложан и динамичан начин, како да елиминишу лоше говорне навике и како да оно што изговарају буде занимљиво и сликовито. Радионице ће се одржати 19. маја од 16:00 до 19:00 часова и 20. маја од 11:00 до 14:00 часова.

Караван културе говора завршиће се 20. маја у 17:00 часова промоцијом књиге „Проговори да видим ко си“ аутора Слободан Роксандића. Промоција књиге ће се одржати у сали Културног центра Источно Ново Сарајево. Издавач књиге је Завод за уџбенике и наставна средства Републике Српске.

Караван културе говора у Источном Сарајеву је омаж професору Милораду Телебаку.

Због препоручених емидемиолошких мјера потребно је резервисати мјесто за посјету стручној трибини и промоцији књиге.

Filter 2019