Thu. Jun 17, 2021
ћирилица /латиница

Источно Сарајево: Оптужница за убиство кондуктера након 22 године

Извор: Независне новине

Никодин Kомадара из Сарајева, звани Ниџо, након 22 године оптужен је за убиство Жељка Минића, кондуктера “Романија превоза”, које се десило у Палама.

Против њега је због кривичног дјела убиство Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву након спроведене истраге подигло оптужницу, коју је потврдио Окружни суд у Источном Сарајеву.

Убиство се десило 3. јуна 1999. године око 12:20 на аутобуској станици у Палама. Минић је тада погођен са више метака из пиштоља у главу и грудни кош, док је извршилац кривичног дјела тада побјегао и годинама је био недоступан истражним органима.

Kомадара, који је био један од најтраженијих бјегунаца из БиХ, ухапшен је почетком године у Москви на основу међународне потјернице која је за њим расписана 2003. године. Приликом хапшења Kомадара је имао фалсификоване путне исправе, издате на друго име, које су му помогле да се скрива више од двије деценије.

На захтјев правосудних органа, Русија је 28. јануара ове године Kомадару изручила у БиХ, те му је одређен притвор.

Kако се наводи у оптужници, Kомадари се ставља на терет да је поменутог дана 1999. године, на аутобуској станици која се налази у Улици Милана Симовића, општина Пале, у намјери да убије, из пиштоља непознате марке испалио више хитаца у правцу жртве.

“Погодио га је притом у предио главе, грудног коша и трбуха, нанијевши му на тај начин прострелну рану грудног коша и трбуха, са улазним отвором пројектила испод лијеве лопатице, и излазном раном у предјелу десне стране бочно испод бубрежне ложе, као и устрелну рану главе са испадањем мозговине и крварењем из лијевог уха, усљед чега је Ж.М. истог дана преминуо у Општој болници Kасиндо”, наводи се у оптужници.

Kомадари је, такође, затражена, а потом и одређена мјера продужења притвора до изрицања првостепене пресуде.

Filter 2019