Mon. Jun 14, 2021
ћирилица /латиница

Економски факултет од данас члан Научног друштва економиста Србије

Аутор: ФИЛТЕР/Д.Л.

Декан Економског факултета, Радомир Божић данас је потписао споразум са предсједником Научног друштва Савеза економиста Србије Миодрагом Зецом којим је формализована сарадња ове двије институције.

Радомир Божић, декан Економоског факултета Универзитета у Источном Сарајеву рекао је да је сарадња Економског факултета са Научним друштво Савјета економиста Србије данас и формално договорена потписивањем споразума који подразумијева извођење заједничких научних скупова, реализацију истраживања, писање радова, округлих столова, као и других пројеката.

„Данас смо потписали споразум са професором са наших простора Миодрагом Зецом, и стварамо претпоставке да наше наставно особље, заједно са колегама са Економског факултета у Бањалуци и Еконосмког факултета у Београду и другим факултетима у Србији, сарађује на заједничким истраживањима, пројектима. Циљ нам је да дамо одређен допринос у смислу убрзања економског раста и развоја онога чиме се ми бавимо на факултетима и да та наша сазнања понудимо креаторима економских и пословних политика. Захваљујем се професору Зецу што нам је дао прилику да будемо дио ово приче, и очекујемо успјешну сарадњу са Научним друштвом и са осталим чланицама”, рекао је декан Економског факултета.

Предсједник Научног друштва Савеза економиста Србије, проф. др Миодраг Зец, рекао је да је Научно друштво економиста Србије основано 1937. године, те да обухвата све који су завршили Економски факултет и који се баве економијом.

“Суштина је у комуникацији, да се ти људи упознају. Идеја мобилности је овдје кључна, Кључна је да се овај простор на неки начин оживи као културни, сазнајни, академски простор”, истакао је Зец.

Удружење броји око 700 људи, док је активно њих 250. Основни циљ јесте да се људи окупе и организују двије или три годишње конференције на којима ће расправљати о економској политици, развоју као и другим темама у којима њихово знање може бити драгоцјено.

Filter 2019