Sun. Jun 13, 2021
ћирилица /латиница

Грчка од понедјељка званично отвара границе за грађане БиХ

Извор: РТРС

Грчка од понедјељка званично отвара границе за грађане БиХ, потврдила за РТРС амбасадорка БиХ у Грчкој Милица Ристовић Крстић.

– Након свакодневних напора и ангажмана запослених у нашој Амбасади у Атини, надлежни органи су коначно донијели одлуку о отварању границе, што је било најављено на састанку са предсједавајућим Предсједништва БиХ, Милорадом Додиком од стане премијера Грчке Киријакосом Мицотакисом – истакла је Ристовић Крстић.

Навела је да се сваких седам дана листа земаља ревидира тако да прије поласка на пут свакако потребно провјерити да ли је дошло до неких измјена.

Услови за улазак у Републику Грчку су:

– попуњен ПЛФ (travel.gov.gr)

– негативан PCR тест не старији од 72 сата, или потврда о примљене двије дозе вакцине (више од 14 дана мора проћи од 2. дозе вакцине), или доказ да сте преболовали Ковид прије више од два, а мање од девет мјесеци (то доказујете позитивним PCR или антигенским тестом од дана када Вам је дијагностигикован Ковид)

– сви ови документи морају бити на једном од сљедећих језика: грчки, енглески, француски, њемачки, руски, италијански или шпански.

Без обзира на посједовање ових доказа можете бити подвргнути тестирању приликом уласка у земљу од стране надлежних грчких органа. 

Filter 2019