Thu. May 13, 2021
ћирилица /латиница

Вулин: “Стварање српског свијета рјешава наше национално питање, процес уједињења је почео…”

Извор: nedeljnik.rs

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је да “никоме није сметало то што су се Немци ујединили и тако завршили ревизију разултата Другог светског рата, али смета што Срби желе да живе у једној држави”.

“Верујем да стварање српског света решава национално питање Срба, да зауставља ширење ‘велике Албаније’, гарантује Србима да се геноцид над њима никада више неће поновити, а изнаг свега осигурава се дуготрајан мир на Балкану”, рекао је Вулин за данашње Вечерње новости, наводећи и да су председник Србије Александар Вучић и он “саборци, али није ретко да не мислимо исто”.

Према његовим ријечима, “често чујем да се каже како ћемо сви живети у Европској унији па зато нема потребе да се окупљамо у српској држави”.

“Забораваља се да смо ми тако већ живели, вековима у Османском царству, неколико деценија у Аустро-Угарској, а четири године под командом Трећег рајха”, нагласио је Вулин.

Kако је рекао, “није решење да сви Срби живе заједно у туђој држави већ да највећи део Срба живи у својој земљи”.

“Народ који је упознао поновљени геноцид у свакој генерацији и увек од истих починилаца нема право да остави својој деци прилику да и она доживе истребљење својих сународника у деловима нације где их не штити држава. Захваљујући Вучићу Срби су постали јединствен политички народ и процес уједињења је почео, а то се више неће моћи зауставити”, рекао је Вулин.

Filter 2019