Fri. Jun 18, 2021
ћирилица /латиница

Брнабић: У наредном периоду још 10.000 вакцина за Српску

Извор: Срна

Премијер Србије Ана Брнабић најавила је да ће у наредном периоду Србија испоручити још по 10.000 “астра зенека” вакцина против вируса корона Републици Српској, Кантону Сарајево и Црној Гори.

Брнабићева је рекла да је Србија до сада пријатељима и партнерима у региону донирала 102.190 вакцина “фајзер”, “спутњик” и “астразенека”.

 “У наредном периоду треба да испоручимо још 30.000 ‘астразенека’ вакцине – по 10.000 Црној Гори, Кантону Сарајево и Републици Српској”, рекла је Брнабићева новинарима на аеродрому у Београду, гдје је испратила донацију Србије у вакцинама за Чешку.

Она је навела да да ће на овај начин Србија донирати укупно 132.190 вакцина.

Брнабићева је истакла да је у Србији до сада вакцинисано 2.533.844 особа, односно 47 одсто пунољетне популације, а да је ревакцинисано 2.055.471, односно 38 одсто укупне популације.

“Немамо никакав проблем са вакцинама за грађане Србије и некако је људска дужност да помогнемо партнерима којима је помоћ у овом тренутку потребна”, додала је Брнабићева.

Што се тиче изградње фабрике за производњу вакцина у Србији, Брнабићева је рекла да је она потребна да би Србија била безбједна, али и да помогне и допринесе активно свијету и региону у борби да се побиједи вирус корона.

“Све све своди на безбеднсот свих, да будемо сви безбедни, док не победимо корону”, навела је она.

Брнабићева је додала да је ова фабрика потребна и у случају да је потребна и трећа доза вакцине, али и као добра инвестиција за неке друге вакцине или производњу неких лијекова за неку другу борбу.

Filter 2019