Fri. Jun 18, 2021
ћирилица /latinica

Brnabić: Srbija izdvaja 484 miliona evra za projekte u Srpskoj

Izvor: RTRS

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas u Istočnom Sarajevu da Srbija izdvaja 484 miliona evra za projekte u Srpskoj.

– U ovom trenutku kroz projekte HE “Buk Bijela”, potom auto-put Rača-Bijeljina, te aerodrom Trebinje, Srbija ulaže oko 500 miliona evra, konkretno 484 miliona – rekla je Brnabićeva nakon zajedničke sjednice vlada Republike Srpske i Srbije.

Brnabićeva je izrazila zadovoljstvo zbog intezivne saradnje vlada Srpske i Srbije, podsjetivši i na novčanu pomoć Srbije za četiri opštine, od kojih je jedna u FBiH – Drvar.

– Radilo se na projektima koje smo definisali na ranijim sjednicima, kako bi danas mogli obilježiti početak nekih projekata. Neki od projekata se ne odnose samo na Srpsku, već i na opštine u Federacije BiH – rekla je ona.

Premijerka Srbije je najavila ulaganja u nove projekte u Republici Srpskoj.

– Zajedno sa ostalim projektima, prosvjeti, zdravstvu, životnoj sredini… lokalnim zajednicima, kroz razne donacije i projekte, donirali smo preko 82 miliona evra, a nastavićem i dalje da ulažemo. Sve skupa preko milijardu evra investiramo u Republiku Srpsku – istakla je Brnabićeva.

Filter 2019