Wed. May 12, 2021
ћирилица /латиница

Обиљежавање дана несталих сарајевских Срба 22. априла у Источном Сарајеву

Извор: Срна

Организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Источно Сарајево организоваће у четвртак, 22. априла, обиљежавање Дана несталих лица српске националности на подручју Сарајева и Сарајевско-романијске регије.

Према протоколу ове традиционалне манифестације, која ће ове године бити одржана уз поштивање епидемиолошких мјера, у 10:00 часова у Цркви Светог Ђорђа у Миљевићима биће служен парастос српским жртвама, а за 10:30 часова предвиђено је полагање вијенаца на Спомен-обиљежје испред Спомен-костурнице Миљевићи.

Из Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Источно Сарајево најављено је да би у 12:00 часова у сали у Спомен-костурнице требало да буде одржан округли сто, на којем ће чланови организација са простора Источног Сарајева и Сарајевско-романијске регије и њихови активисти изнијети проблеме са којима се сусрећу.

“Учесници овог скупа настојаће да пронађу модалитете значајнијег сјећања на жртве, при чему од позваних гостију, представника институција које су природом свог посла из области тражења несталих лица, очекују помоћ с циљем ефикаснијег рада, те сагледавања могућности помоћи у дугогодишњем чекању истине о страдању чланова њихових породица и проналажењу посмртних остатака”, изјавила је Срни предсједник Организације Милка Kокот.

Позив за учешће у обиљежавању Дана несталих Срба на подручју Сарајева и Сарајевско-романијске регије упућен је представницима републичке Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Одбора породица несталих лица, општинских организација, Града Источно Сарајево и општина у његовом саставу.

На обиљежавање су позвани и представници Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица, Црвеног крста Републике Српске, Института за нестала лица БиХ, Међународне комисије за нестала лица, Агенције за истраге и заштиту БиХ, Тужилаштва БиХ и медија.

Filter 2019