Sun. Apr 11, 2021
ћирилица /латиница

Јахорина: Хотелијери инсистирају на отварању скијалишта

Извор: ФИЛТЕР

Из Удружење хотелијера “Јахорина” поново се обраћају јавности саопштењем због, како наводе, тога што скијалиште и даље не ради, на штету свима.

Саопштење преносимо у цјелости.

Саопштење Удружење хотелијера „Јахорина“

  Поштована предсједнице Рапублике Српске, поштовани предсједниче Владе Рапублике Српске, поштована министре Трговине и туризма, поштовани чланови Републичког штаба за ванредне ситуације, доносиоци одлука, уважена јавности, представници медија,  на 79. Сједници Републичког штаба, одржаној 06.04.2021. године, одлучено је да је и даље забрањен рад скијалиштима и ски центрима!

Ми Вас питамо, ЗАШТО!

Удружење хотелијера „Јахорина“, у име преко 1000 запослених на Јахорини, у име 4000 чланова њихових породица, у име послодаваца, у име добављача, у име логике и здравог расуђивања, ПИТАМО ЗАШТО?

ЗАШТО могу да раде баште ресторана и кафића, а скијалиште не може!?

ЗАШТО могу да раде ресторани, а скијалиште не може!?

ЗАШТО може да ради јавни превоз, а скијалиште не може!?

ЗАШТО могу да раде тржни центри, а скијалиште не може!?

ЗАШТО могу да раде теретане и фитнес центри, а скијалиште не може!?

ЗАШТО се ускраћује и ограничава право на рад носиоцима привредног развоја Сарајевско-Романијске регије?

ЗАШТО се ускраћује и ограничава право на рад главним носиоцима развоја туризма Републике Српске?

Сва ова питања постављамо и захтјевамо на њих одговор јер сматрамо да на то имамо право јер чинимо саставни дио привреде Републике Српске, обезбјеђујемо посао за преко 1000 људи, обезбјеђујемо егзистенцију за преко 4000 чланова њихових породица, у значајној мјери учествујемо у БДП-у Републике Српске, представљамо Републику Српску у најљепшем свјетлу свим страним гостима, саставни смо и неотуђиви дио Републике Српске и то нам даје за право.

Ни у најмањој мјери не желимо да угрозимо фунционисање било ког другог привредног субјекта нити се жалимо што други могу да раде, а ми не.

Само питамо ЗАШТО!?

Не желимо да угрозимо здравље нити иједног појединца, не желимо да угрозимо функционисање здравственог система. Управо из тог разлога смо у току зимске сезоне финансирали ПСР тестирање наших гостију, најдетаљније водили рачуна о хигијени и здрављу наших запослених, најстрожије се придржавали свих мјера које је доносио Институт за јавно здравство и истрајни смо у томе.

И даље ћемо поштовати све мјере и даље ћемо радити одговорно као и до сада али желимо да знамо ЗАШТО у својим изјавама и наступима Јахорину означавате као мјесто ширења заразе?

Дужни смо саопштити и Вама и цијелој јавности да на основу званичних података Завода за јавно здравство Републике Српске проценат заражених на Јахорини, од укупног броја тестираних износи 1%, док је републички просјек заражених 23, 49%. 

Дакле проценат заражених на Јахорини је више од 20 пута мањи од републичког просјека, а опшитна Пале је међу општинама са најмањим бројем заражених.

На основу свега наведеног тражимо одговоре на постављена питања и даље остајемо при захтјеву да одобрите рад скијалишта и ски центара.

С ‘ поштовањем,

УДРУЖЕЊЕ ХОТЕЛИЈЕРА „ЈАХОРИНА“

Јахорина, 08.04.2021.

Filter 2019