Thu. May 13, 2021
ћирилица /латиница

Чланови Омладинске организације уређивали Соколац

Извор: Срна

Чланови Омладинске организације “Соколац” у данашњој акцији чишћења прикупили су сав отпад на зеленој површини код Спортске дворане “Лименка”, очистили и опрали комплетан плато код овог објекта, те уредили кошаркашко игралиште и означили терен за ножни тенис.

Предсједник Скупштине ове организације Марко Мухаремовић рекао је Срни да су током прољећног уређења од нагомиланог смећа очистили и простор раније сточне пијаце на Ђурковића брду, те засадили 13 садница бијелог јасена на више локација у градском насељу.

“Учествовало је око 70 лица која су свако на свој начин допринијела да наш град изгледа љепше, посебно у близни Спортске дворане Лименка“, навео је Мухаремовић.

Он је нагласио да су у акцији чишћења, чији је слоган “Покупи смеће, не буди смеће”, помогли соколачко Шумско газдинство “Романија”, општина Соколац, Јавно комунално предузеће “Соколац”, спортски кубови и волонтери који су се одазвали позиву омладине да учествују о овој активности.

“Акција је била успјешна и драго нам је да својим дјеловањем и радом подстичемо и друге организације и комплетно становништво да допринесу уређењу града”, истакао је Мухаремовић.

Према његовим ријечима, данашња акција уређења насеља је дио пројекта Омладинске организације општине Соколац под називом “Еко изазов”.

Циљ овог пројекта јесте да буде уређена једна локација и нађено трајно рјешење за одлагање прикупљеног отпада.

Омладинска организација “Соколац” почела је своје активности у децембру 2020. и до сада су организовали неколико веома запажених културно-забавних манифестација које су биле веома посјећене.

Filter 2019