Sun. Apr 18, 2021
ћирилица /латиница

Хорека: Угоститељство на издисају, не сносимо одговорност за протесте

Извор: Срна

Удружење послодаваца угоститељства и туризма Републике Српске “Хорека” саопштило је да је угоститељство дошло до самог издисаја након најновијих мјера отварања свих привредних дјелатности, осим ове, те да су исцрпили све могућности преговора с Владом Републике Српске.

“Удружење ‘Хорека’, мада вољно, не види могућност разговора с Владом на досадашњи начин, без конкретних рјешења јер не жели да буде брана између власти и незадовољних послодаваца и радника, који су гладни или на ивици глади, као и читаве њихове породице”, саопштено је из овог удружења.

Из “Хореке” напомињу да “од данас не сносе никакву одговорност за све посљедице и евентуалне масовне протесте угоститеља Републике Српске”.

Из овог удружења поручују да не ради 12.000 људи, који неће добити плату, нити платити рачуне и остале фиксне трошкове, као и да је угрожено 30.000 чланова њихових породица.

“Обећањем Владе Републике Српске да ће им бити плаћен допринос за март, сви су имали стрпљења, мада не и плату од које се живи, али су се солидарисали и рекли – у реду, стрпићемо се седмицу или двије. Сада је април. Отворено је све, осим угоститељства”, наведено је у саопштењу.

Из “Хореке” питају ко ће од угоститеља и одакле платити закуп локала, претплату за интернет, кабловску ТВ, фискалну касу, обезбјеђење, регистрације возила, одржавање инвентара, као и од чега ће живјети породице угоститеља, да ли од шалтерске продаје кафе случајним пролазницима.

“‘Хорека’ потпуно, не само да разумије епидемиолошку ситуацију, већ пуну годину дана штити и раднике и госте, улажући новац да буде дио одбране против пандемије, на разне начине, али морамо и ми и наше породице да живимо и преживимо”, наведено је у саопштењу.

Filter 2019