Thu. May 13, 2021
ћирилица /латиница

У ”Торлаку” почела производња руске вакцине

Извор: sputniknews.rs

На институту ”Торлак” је покренута производња вакцине против вируса корона “Спутњик Ве” (Спутник В) и у будућности ће моћи да се извози у државе региона, саопштио је Руски фонд за директне инвестиције (РФПИ).

”РФПИ и Институт за вирусологију, вакцине и серуме ”Торлак” објављују да је покренута производња руске вакцине против вируса корона ”Спутњик Ве” у Србији. Овим је Србија постала прва држава у јужној Европи која ће производити ”Спутњик Ве”. Производња у Србији је у складу са најстрожијим стандардима“, саопштили су у фонду.

У фонду је наглашено да ће у будућности бити могућ извоз препарата у друге државе региона.

”У складу са договорима који су постигнути између Руског фонда за директне инвестиције и Института ”Торлак” у Србији је у кратком року успјешно покренута производња вакцине ”Спутњик Ве”. Србија је прва европска држава која је почела да производи руску вакцину“, изјавио је директор руског фонда Kирил Дмитријев.

Он је подсјетио да се од почетка ове године препарат активно користи за вакцинацију становништва и захваљујући покретању локалне производње размјере вакцинације могу бити значајно увећане.

Filter 2019