Fri. Jul 30, 2021
ћирилица /латиница

У току акција даривања крви – пријављено 90 добровољних давалаца

Аутор: ФИЛТЕР/М.К.

У згради Општине Источно Ново Сарајево у току је акција добровољног даривања крви. Акцију организује Удружење добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије.

“Имамо око пет хиљада чланова, а за данашњу акцију пријављено је њих 90. Трудимо се да у ово вријеме короне када је крв још потребнија да обезбиједимо довољне количине за рад Болнице „Србија“ али и шире. Наша крв често иде у Бањалуку, Добој, Фочу, Требиње”, рекао је Стојан Шљука, предсједник Скупштине Удружења.

Из Болнице „Србија“ захваљују добровољним даваоцима који су данас дошли да пред празнике дарују крв и на тај начин обезбиједе миран викенд за све суграђане и њихове породице.

„Залихе крви треба стално обнављати. Апелујем на све младе људе да се прикључе породици добровољних давалаца крви“, рекла је др Јелена Стојановић – Лукић, шеф Службе трансфузије у Болници “Србија”

Пета овогодишња акција у организацији Удружења одржана је у просторијама Општине Источно Ново Сарајево. Из општинске управе поручују да је Удружење одличан примјер људи који предано раде на испуњавању своје мисије.

„Увијек ће имати подршку Општине а најмање што смо ми данас могли да урадимо је да им обезбиједимо простор и услове за акцију. Kолико видим одзив је одличан што значи да Удружење ради одличан посао“, рекао је Александар Kостовић, замјеник начелника општине Источно Ново Сарајево.


Filter 2019